2012. október 7., vasárnap

Kedvenc helyem, a Polaris

A Polarist nem csak azért szeretem, mert egy csomó érdekes előadásnak, bemutatónak a helyszíne, hanem azért is, mert nagyon rövid idő alatt nagyon sok élmény, emlék kezdett oda kötni. Illetve az egész helynek van egy sajátos rezgése. Amikor oda belépek, elfog az a megnyugtató érzés, hogy "hazaértem".

A Polaris a szolárgráfjaimnak is helyet ad, pontosabban most adott. Mivel szeptember 20-ától kezdődően felújítás zajlik, ezért a nyáron kitett szolárgráfjaimat be kellett szedni, nehogy bajuk legyen ott a nagy felfordulásban.

Sikerült őket most feldolgozni. Sajnos az egyik kép lett csak igazán jó, de mindkét fotón látszik a Polaris kupolája, sőt a terasz jobb oldalán a nagy MCSE felirat is (bár elolvasni nem lehetne :-))

A jobban sikerült fotón még két "elakadásjelző" fém-karó is látszik, amik azért lettek kitéve, mert feljött a burkolat. Látszik a kémény, az ajtó, sőt a pad is látszik, ami hol a jobb, hol a bal oldalon található (és ezt nagyon jól visszaadja a fotó is, hogy itt is, ott is feltűnik halványan).

Nekem nagyon tetszik az is, ahogy a nap feltűnik a fák közül, jól látszik a dús lombozat kelet felől.
És persze az elmaradhatatlan kupola :)

Ez az utolsó fotó a Polarisról, a felújítás előtti időszakból.

A fotók 2012. június 23 és szeptember 20 közötti időszakban készültek.



3 megjegyzés:

  1. Hanee, ne szerénykedj mind a két fotó szuper lett :))

    VálaszTörlés
  2. Fantasztikusan jó lett az első kép. Ilyen éles képet még nem láttam. Ennél jobbat talán a papírképet előhívva sem lehetne csinálni. Mi az oka a két kép közötti ilyen nagy különbségnek? A második képen mit csináltál másként?

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Köszi a dícséretet :)
    Fogalmam sincs a különbség okát illetően, elvileg még a két doboz is egyforma (ugyanolyan vitaminos dobozok), ugyanazzal az eljárással készült a doboz is. Talán abban különbözhetnek egyedül, hogy az egyik doboznak a luka kisebb, egy hangyányival. Vélhetően az élesebbiké. Ezen felül mindent ugyanúgy csináltam, a két doboz más irányba nézett, ez volt a különbség, de az expozíció is ugyanannyi volt. El tudok képzelni olyat is, hogy pl. a kevésbé élesnek a lukába belement valami kosz, vagy vízcsepp egy időre és elzárta, vagy ilyesmi. Épp ezért szoktam kirakni 2 kamerát egy helyre :) Mert akkor legalább az egyik sikerül :D

    Judit

    VálaszTörlés