2012. április 9., hétfő

Pasztel Nap

Kedves Bognár Tamás! Tudtad nagyon jól, hogy nem hagy majd nyugodni hogy hogyan is lehet pasztel technikával h-alfa Napot rajzolni, és így is lett.
Ma kipróbáltam mit lehet összehozni fekete pasztel papírra (aminek sajnos sikerült a rosszabbik felét használnom), és kiültem Napot nézni. Sajnos elég felhős az ég, így volt bőven időm rajzolgatni, finomítgatni, amíg épp befelhősödött időről időre, de azért végső soron volt annyi napsütéses időszak, hogy meg tudtam figyelni rendesen.

A protuberanciák igen érdekesek, a déli- dél-keleti peremnél van egy, amelyik már el is szakadt félig a napkorongtól. A tegnapi protuberanciák alig-alig változtak valamit, legalább is változatlanul a helyükön vannak és a tegnapi formájukra is emlékeztetnek. Megvan még a bokor is és az állatkert is, bár az állatkerből megszökött egy viziló, úgy tűnik :-)

Filamentből most is sok kisebb figyelhető meg, amik kissé talán gyengébbek mint a két nappal ezelőtti naaaaagy hosszú filament, de azért határozottan látszódtak. A nyugati perem felőli oldalon továbbra is megfigyelhető néhány terebélyes fáklyamező. melyekből némelyik a filmamentek közé van ékelődve. Foltot nem láttam H-alfában, de lehetséges hogy néhány apró folt található azért rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése