2011. március 7., hétfő

Napocska foltocskák v.2

Igaz ma nem volt olyan sok időm rá, de azért sikerült elcsípnem egy 20 perces felhőtlen és ragyogó napsütést, amikor szépen megmutatta foltjait a Nap. Beültem a csíkos kempingszékbe, és figyeltem.

Szépen látszanak a tegnapi foltok.

A tegnap még a Nap tetejénél lévő két folt most lejebb került, és széjjelebb is csúsztak egymástól. Köztük markánsabban jelent meg az a kisebb folt, ami tegnap még csak folt-szerűségként sejlett fel halványan a kettő között. A felső folt lefelé kicsit mintha megnyúlt volna egy világosabb folt résszel.

A tegnap jobb oldalán lévő pillangóra hasonlító folt most a széle felé mozdult (valószínűleg hamarosan kikerül a látómezőből teljesen sajnos), és a pillangó jobb alsó szárnya összemosódott kicsit a közepével.

A tegnap az alján még csak felsejlő "mintha" folt mostmár látszik, egy apró foltocska jelent meg alul és körülötte halványan látszik valami, talán egy kialakuló foltcsoport lesz ez is? Remélem nem tűnik el még mielőtt megtudom :)

Újdonsággal is kecsegtet a Nap, a tetején kialakult egy újabb folt, amiből most még csak egy apró pont látszik a binokuláron keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése